België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Wat is een hydrofoorpomp?

Er zijn verschillende soorten pompen die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Welke pomp u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wilt u juist water aanvoeren of afvoeren? Hoe schoon is het water? En wat gaat u vervolgens met het water doen? 

Wat is een hydrofoorpomp? 

Een hydrofoorpomp is een pomp die ervoor zorgt dat er waterdruk op een leiding komt. Een hydrofoorpomp zuigt zelf water aan vanuit een bron, sloot, vijver, kanaal of rivier. Vervolgens wordt met behulp van de hydrofoorpomp de waterdruk opgevoerd, zodat het water onder hoge druk kan worden gebruikt.

Het is natuurkundig niet mogelijk om dieper dan 8 meter aan te zuigen. Uiteraard kunt u wel verder dan 8 meter aanzuigen, zolang dit maar horizontaal gebeurt.

Een hydrofoorpomp wordt ook een drukverhogende pomp of kortweg hydrofoor genoemd. 

Hydrofoorpomp gebruik

Een hydrofoorpomp wordt gebruikt in situaties waarbij er altijd druk op een waterleiding of slang moet staan. Denk hierbij aan regenwatersystemen of aan beregeningssystemen. 

Deze pomp zorgt er namelijk voor dat bij een drukval, de druk en het water automatisch weer wordt aangevuld. 

Met een hydrofoorpomp verhoogt u de waterdruk. Dit kan de waterdruk in een waterleiding betreffen, maar ook de waterdruk voor het beregenen of irrigeren van tuinen en gazons. 
Daarnaast wordt een hydrofoorpomp ook gebruik om toiletten, wasbakken en wasmachines van water te voorzien. 

Ideaal voor bijvoorbeeld regenwatersystemen, automatische beregeningssystemen, of voor drukverhoging binnenshuis.

 Daarnaast kan een hydrofoorpomp ook tussen uw waterleiding in huis worden geplaatst, dit wordt veelal gedaan wanneer er een te lage waterdruk wordt ervaren. Een hydrofoor kan het water wat hij binnenkrijgt / aanzuigt, onder een hogere druk verder verpompen en de leidingen onder druk houden. Zo heeft u altijd en overal een goede en constante waterdruk.

Verschil hydrofoorpomp en beregeningspomp

Het belangrijkste verschil tussen een hydrofoorpomp en een beregeningspomp is in 1 oogopslag duidelijk; de hydrofoorpomp heeft een tank en een beregeningspomp niet. Door de aanwezigheid van een tank komt de eerste waterbehoefte uit de tank. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp ook voor kleine hoeveelheden water aanslaat. Ook zorgt de tank voor een afname van de waterslag. oftewel het klapperen van de leidingen bij het openen en sluiten van de kraan. 

Daarnaast schakelt een hydrofoorpomp automatisch in en uit, in tegenstelling tot een beregeningspomp.

Welke hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten: met drukschakelaar en drukvat, met elektronische regelaar en met een frequentieregelaar. 

Een hydrofoorpomp met drukschakelaar en drukvat wordt gebruikt in situaties waarbij het prettig is om een waterbuffer te hebben. Bij een kleine waterafname hoeft de hydrofoorpomp met drukvat en drukschakelaar niet in te schakelen. Ideaal voor wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een druppellekkage (denk aan een aangesloten spoelbak van een toilet, of koppelingen die niet waterdicht zijn bij een beregeningsinstallatie). Verder is deze variant ook aan te raden bij situaties waar de elektriciteitstoevoer schommelt, denk aan een boot of een schip.

Een hydrofoorpomp met een elektronische regelaar zijn zeer geschikt als compacte hydrofoor. Als er drukval is, hoe klein ook, schakelt de hydrofoor in om de waterdruk te verhogen en op peil te brengen. Deze hydrofoor is geschikt als u zeker weet dat er geen druppellekkage is en er geen sprake is van kleine waterafnames. 

En dan is er de hydrofoorpomp met een frequentieregelaar. Deze hydrofoor heeft een variabel toerental. De toeren kunnen rustig op- en af worden gebouwd naar het gewenste toerental, zodat uw water van voldoende druk kan worden voorzien. Bovendien kunt u de hydrofoorpomp met frequentieregelaar zelf geheel naar wens instellen met de display. Deze hydrofoor is energiezuinig, constant en compact behuisd. Een ander pluspunt is de lange levensduur. De frequentiegeregelde hydrofoor is dé uitkomst bij uitstek voor iedere situatie.

hydrofoorpomp pedrollo

hydrofoorpomp beregening