België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Zandvangers

Een zandvanger is een onderdeel van een systeem, dat wordt gebruikt om zand en andere zware deeltjes uit het regenwater te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt in verschillende toepassingen waar het nodig is om water te zuiveren of te reinigen van verontreinigingen zoals zand, grind, slib en sedimenten.

Het basisprincipe van een zandvanger is vrij eenvoudig. Het apparaat wordt geplaatst in een leiding. Door het ontwerp van de zandvanger wordt de stroomsnelheid van de vloeistof verminderd, waardoor de zwaardere deeltjes zoals zand kunnen bezinken en naar de bodem van het apparaat zakken. Het gereinigde water kan dan verder stromen, terwijl het verzamelde zand wordt opgevangen en verwijderd.

Zandvangers worden vaak gebruikt in irrigatiesystemen en de afvoer van regenwater om te voorkomen dat zand en andere deeltjes de leidingen of apparatuur beschadigen en de waterkwaliteit verminderen. Ze zijn essentieel voor het behoud van de efficiënte werking van verschillende systemen en voor het waarborgen van de kwaliteit van het water.

Filters