België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainagebuis aanleggen

Om wateroverlast te voorkomen, kunt u eenvoudig zelf een drainagebuis aanleggen. Bij WitWay vindt u een ruim aanbod drainagebuizen- en hulpstukken online. Deze zijn allemaal voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer. Met het brede assortiment van WitWay kunt u niet alleen een drainagebuis aanleggen, maar een compleet drainagesysteem in uw tuin, kruipruimte of paardenbak! Bekijk onze complete drainage assortiment online.

Zelf drainagebuis aanleggen

Met het handige stappenplan van WitWay kunt u eenvoudig zelf een drainagebuis aanleggen:

Stap 1
Graaf een sleuf van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep

Stap 2
Voorzie de bodem van de sleuf van een dun laagje grof zand, grind of schelpen

Stap 3
Leg de drainageslang aan in een rechte lijnDrainage PP700

Stap 4
Houd 4 tot 7 meter afstand aan tussen twee drainagebuizen, in een paardenbak 3 meter

Stap 5
Vul de sleuf op met 40 tot 45 cm aan schelpen of grof zand

Stap 6
Het bovenste gedeelte van de sleuf vult u met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels)

Wij raden u aan om voor het graven van de sleuf een sleuvengraver te gebruiken; hiermee werkt u netjes, snel en secuur. Controleer ook of de drainagebuis waterpas ligt voor een optimale afvoer van het regenwater. Wilt u zelf een drainagebuis aanleggen en heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan voor u klaar met informatie of lees onze uitgebreide adviespagina over het aanleggen van drainage!

Drainagebuis aanleggen soorten

Als u een drainagebuis wilt aanleggen zijn er diverse soorten waaruit u kunt kiezen. Bij WitWay vindt u buizen met- en zonder omhulling. De omhulling bestaat uit kokos of nieuwe en gerecyclede polypropyleen (PP) vezels. De eerste variant is vooral geschikt voor zand- en veengrond en is een tijdelijke oplossing, omdat het natuurlijke materiaal na verloop van tijd vergaat. De drainage met omhulling van PP (de PP700) kan worden gebruikt voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450 met uitzondering van grond met veel ijzer (roest). Wilt u meer weten over hoe u een drainagebuis moet aanleggen, de soorten en welk type drainage het beste past bij uw situatie? Lees meer op onze adviespagina over drainage omhulling. Of neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan voor u klaar met passend advies!

Drainagebuis aanleggen in tuin

Er zijn verschillende manieren waarop u een drainagebuis kunt aanleggen in uw tuin. Bij WitWay voorzien we u graag van meer informatie. Zo kunt u kiezen voor oppervlaktedrainage; dit is een drainagesysteem in uw gehele tuin, om te voorkomen dat regen in plassen blijft staan op het gras. U kunt ook een drainagebuis aanleggen in uw tuin, maar dan alleen rondom uw woning (een zogeheten ringdrainage). Dit is vooral handig als u last heeft van water in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte.

Drainagebuis aanleggen materiaal

Het is slim om te werken met de beste materialen als u een drainagebuis gaat aanleggen. Het PP materiaal waarvan onze buizen en drainage hulpstukken worden gemaakt is zeer sterk. Het is bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Hierdoor weet u zeker dat de drainage in uw tuin lang meegaat. Wilt u een drainagebuis kopen bij WitWay? Dat doet u eenvoudig online! We zorgen voor een snelle levering van uw producten. Zo kunt u gelijk aan de slag met uw drainagebuis aanleggen. Het beste materiaal voor een scherpe prijs, dat krijgt u bij WitWay!