België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainageslang

Regenwater wordt optimaal afgevoerd met een hoogwaardige drainageslang van WitWay. Deze is voorzien van gaatjes, waar het water instroomt. Het water loopt via de drainageslang weg naar een vijver, sloot of put. Zo houdt u uw tuin, paardenbak of landbouwgrond droog en gedijt het gras beter. Bij WitWay vindt u een ruim aanbod drainagemateriaal én alles is voorzien van het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat uw drainageslang en hulpstukken voldoen aan de wettelijke normen en eisen.

Drainageslang aanleggen

Wilt u zelf de drainageslang aanleggen? Dat kan! Bij WitWay voorzien we u graag van een handig stappenplan:

 1. Graaf sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep
 2. Voorzie de bodem van een dun laagje grof zand, grind of schelpen
 3. Leg drainageslangen aan in een rechte lijn
 4. Houd tussen evenwijdige drainageslangen 4 tot 7 meter afstand aan, bij een paardenbak 3 meter
 5. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen
 6. Maak de sleuven vol met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels)

Als u zelf de drainageslang gaat aanleggen en graag nog meer informatie wilt, kijk dan eens op onze online blog over het aanleggen van drainage. U kunt ook altijd contact opnemen met onze medewerkers. We staan graag voor u klaar met passend advies!

Drainageslang soorten

Bij WitWay vindt u verschillende drainageslang soorten, zoals drainage met een omhulling van kokos of nieuwe en gerecyclede polypropyleen (PP) vezels. De eerste variant is vooral geschikt voor zand- en veengrond, de tweede (PP700) kan worden gebruikt voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450 met uitzondering van grond met veel ijzer (roest). Overigens is kokos een tijdelijke oplossing, terwijl PP veel langer meegaat. Een groot voordeel van de omhulling is dat kleine gronddeeltjes niet terechtkomen in de drainagebuis; dit voorkomt verstopping. Maak uw keuze uit onze verschillende drainageslang soorten en bestel eenvoudig online!

Welke drainageslang?

Bent u benieuwd welke drainageslang u het beste kunt kopen voor uw terrein? Bij WitWay kunt u drainagebuizen kopen met verschillende diameters. We vertellen u graag waarvoor ze geschikt zijn:

 • 50 mm: kassenbouw
 • 60 mm: landbouw, tuinen, paardrijbakken
 • 65 mm: sportvelden
 • 80 mm: tuinen, paardrijbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 250 mm: mestbeluchting

Combineer de drainageslangen met drainage hulpstukken om een compleet drainagesysteem te creëren. U vindt bij ons bijvoorbeeld T-stukken, bochten en klikmoffen. Wilt u weten welke drainageslang het beste aansluit bij uw tuin? De variant van 80 mm wordt hiervoor het meeste gebruikt.

Drainageslang kopen

Bij WitWay kunt u eenvoudig online uw drainageslang kopen. U vindt bij ons een breed assortiment drainage voor uw tuin, paardrijbak of landbouwgrond. Door uw drainagebuis zelf aan te leggen bespaart u op kosten. Bovendien profiteert u bij ons van scherpe prijzen! Kies ervoor uw drainageslang te kopen bij WitWay. We zorgen voor een snelle levering van uw order. Zo kunt u gelijk aan de slag met de drainage van uw terrein en is wateroverlast verleden tijd!