België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainagebuis kopen

Bij WitWay kunt u eenvoudig online een drainagebuis kopen samen met al het andere benodigde materiaal. Hiermee wordt regenwater optimaal afgevoerd, zodat het niet meer in uw tuin, paardenbak of landbouwgrond blijft staan. U vindt in onze webshop een ruim aanbod drainagebuizen en hulpstukken voor het creëren van een compleet drainagesysteem. Al ons drainagemateriaal is voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat het voldoet aan de wettelijke normen en eisen. Een drainagebuis kopen doet u daarom bij WitWay!

Welke drainagebuis kopen?

Vraagt u zich af welke drainagebuis u moet kopen voor uw terrein? Bij WitWay vindt u buizen met of zonder omhulling. De omhulling om de drainagebuis zorgt ervoor dat water beter wordt opgenomen en voorkomt dat gronddeeltjes in de buis terechtkomen en verstopping veroorzaken. U heeft de keuze uit drainage met een omhulling van kokos of een combinatie van nieuwe en gerecyclede polypropyleen vezels (de PP700 en PP450). De eerste variant is geschikt voor zand- en veengrond, PP700 kan worden gebruikt voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450 met uitzondering van grond met veel ijzer (roest). De medewerkers van WitWay weten precies welke drainagebuis u het beste kunt kopen voor uw terrein. Neem gerust contact op voor meer informatie of lees de handige informatie op onze adviespagina over het aanleggen van drainage.

Drainagebuis kopen zelf aanleggen

Bij WitWay zit u goed als u een drainagebuis wilt kopen en deze zelf aanleggen. Niet alleen hDrainagesysteemebben we onze producten ruim op voorraad, wij voorzien u graag van informatie hoe u de klus zelf kunt klaren. Drainage aanleggen begint met het graven van een sleuf voor de drainageslang; in een rechte lijn is uw beste optie voor een optimale afvoer van het regenwater. Maak de sleuf minimaal 60 en maximaal 90 cm diep. Wilt u meerdere drainagebuizen aanleggen, evenwijdig naast elkaar? Zorg dan voor een afstand van 4 tot 7 meter, bij een paardenbak is dit 3 meter.

Als de sleuf gegraven is, kunt u op de bodem een dun laagje grof zand, grind of schelpen aanbrengen. Zorg ervoor dat de drainagebuis waterpas ligt. Vul de rest van de sleuf op met van onderen 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels) en uw drainage systeem is klaar! Een drainagebuis kopen en deze zelf aanleggen bespaart u geld.

Online drainagebuis kopen

Wilt u eenvoudig online een drainagebuis kopen? Dat doet u bij WitWay! We zorgen voor een snelle levering van uw producten. Naast drainagebuizen vindt u bij ons ook alle benodige drainage hulpstukken, zoals T-stukken, bochten en klikmoffen. Voor de drainage in uw tuin kunt u het beste kiezen voor buizen en hulpstukken met een diameter van 80 mm. Online uw drainagebuis kopen doet u bij WitWay. Bij ons profiteert u van scherpe prijzen én een hoogwaardig drainagesysteem!