België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Waar drainage op aansluiten?

Het is fijn als u wordt verlost van de wateroverlast in uw woning, tuin of ander terrein. Maar waar moet u uw drainage op aansluiten? Het overtollige water moet immers ergens heen. Een goede optie als afvoerpunt is een sloot, vijver of het riool (eventueel via een put). Bij WitWay vindt u alles wat u nodig heeft voor uw drainage, zoals buizen en hulpstukken. Bovendien staan we voor u klaar met uitgebreid advies. Zo vindt u hieronder meer informatie over waar u het beste uw drainage op kunt aansluiten.

Waar drainagesysteem op aansluiten?

Vraagt u zich af waar u uw drainagesysteem op moet aansluiten? Dit hangt af van het systeem dat u aanlegt. U kunt onder andere kiezen uit de volgende drie systemen:

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Hieronder ziet u de verschillende systemen afgebeeld. Een enkelvoudig drainagesysteem bestaat uit verschillende buizen met elk een eigen afvoerpunt. Dit systeem is bijzonder geschikt om aan te sluiten op een sloot. Zoals u ziet bestaan de andere twee systemen uit drainagebuizen die zijn gekoppeld aan een verzamelbuis met één afvoerpunt. Waar kunt u een dergelijk gekoppeld drainagesysteem op aansluiten? Omdat er maar één afvoerpunt is, heeft u meerdere mogelijkheden. Zo kunt u dit systeem op zowel een sloot als een vijver of het riool aansluiten.

Waar drainage paardenbak op aansluiten?

Wilt u weten waar u drainage voor uw paardenbak op moet aansluiten? Dit kan op een sloot, vijver of het riool. In zoverre zit er dus geen verschil tussen deze drainage en die van uw tuin, bijvoorbeeld. Drainage voor de paardenbak dient echter wel minder diep te liggen. Waar normale drainage 60 tot 90 cm diep wordt aangelegd, is dit in een paardenbak 40 cm. Hierdoor is het bereik van de drainagebuizen kleiner en liggen ze dichter bij elkaar, met 3 meter afstand tussen evenwijdige buizen. Waar u ook de drainage voor uw paardenbak op gaat aansluiten - of dit nu een sloot, vijver of het riool is - u vindt de beste materialen bij WitWay!

Waar drainage hulpstukken op aansluiten?

U creëert een compleet drainagesysteem door topkwaliteit hulpstukken en drainagebuizen te kopen in onze webshop. Waar kunt u deze drainage hulpstukken op aansluiten? Dat verschilt per hulpstuk; er zijn onderdelen die u alleen bevestigt aan de drainageslangen, maar ook verloopstukken waarmee u een verbinding maakt tussen een drainagebuis en een rioolbuis, bijvoorbeeld. Zodra u weet waar u de drainage hulpstukken op aan moet sluiten, weet u ook welke u nodig heeft. Meer informatie over de verschillende onderdelen vindt u bij de producten zelf.

Waar drainage afvoer op aansluiten?

U heeft een compleet drainagesysteem uitgetekend, maar waar moet u de drainage afvoer op aansluiten? Zoals eerder genoemd kan dit op een sloot, vijver of het riool. Er komt echter nog wel iets meer bij kijken. Stel dat u de drainage afvoer wilt aansluiten op een rioolbuis, dan heeft u hiervoor een riool verloopstuk nodig. Een sloot of vijver is een compleet ander afvoerpunt, omdat deze wateren meestal een wand hebben die u niet wilt u beschadigen. Daarom kunt u bij WitWay een eindbuis en eventueel een taludgoot kopen. Hierdoor wordt het water boven het oppervlak van de sloot of vijver geloosd en blijft de wand onbeschadigd.

Drainage aansluiten en materialen

Wij begrijpen het volkomen als u voor het aansluiten van uw drainage de beste materialen wilt gebruiken. Daarom vindt u bij ons alleen de hoogste kwaliteit buizen en hulpstukken. En dat zeggen we niet alleen maar; al ons drainagemateriaal is namelijk KOMO gekeurd. Hierdoor weet u zeker dat het voldoet aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer. Wilt u drainage aansluiten en de materialen bij WitWay kopen? U profiteert bij ons van een snelle levering van uw bestelling!