België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

Benodigdheden elektrische afrastering

Wilt u een elektrische afrastering aanleggen? Maar waar bestaat een elektrische afrastering precies uit en welke producten heeft u nodig om een elektrische afrastering aan te leggen? 

Benodigdheden elektrische afrastering

Een elektrische afrastering begint met een schrikdraadappraat, gevoed door het lichtnet (230V), een accu,  een batterij of een zonnepaneel. Het schrikdraadapparaat geeft met een gelijke tijdsinterval stroomimpulsen af. 

De stroomimpulsen worden via een aansluitingskabel overgedragen aan de afrasteringsdraad. De afrasteringsdraad kan de stroom geleiden, doordat er metalen geleiders zijn verwerkt in het schrikdraad, schrikkoord of schriklint. Om een goede geleiding te hebben, is het belangrijk dat de geleider in de afrasteringsdraad niet gebroken is. Maar daarnaast speelt de kwaliteit van de isolator een rol. Deze isolator moet ervoor zorgen dat de stroom niet via de isolator van de houten of ijzeren paal kan wegvloeien. 

Als de stroom niet kan wegvloeien, dan is de impuls aan het begin van de afrastering dus bijna even sterk als aan het einde van de afrastering. Dit is belangrijk voor de veiligheid van uw dieren. 

Vervolgens zorgt het aardingssysteem ervoor dat de stroomimpuls weer wordt terug geleid naar het schrikdraadapparaat. Een goede aarding is essentieel voor een goede werking van uw schrikdraadapparaat. 

Wanneer een dier de elektrische afrastering raakt, krijgt deze een krachtige maar veilige schok. Na aanraking zal de stroom van het dier naar de bodem en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terugkeren naar het schrikdraadapparaat.
Dit ziet er als volgt uit:

werking schrikdraad

Benodigheden elektrische afrastering:

Benodigdheden elektrische afrastering kopen

 

De benodigdheden voor uw elektrische afrastering koopt u voordelig en eenvoudig online bij WitWay. Doordat wij werken vanuit een grote voorraad, heeft u de bestelling snel in huis. Kunt u snel aan de slag!

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!