België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Wanneer drainage nodig?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin wateroverlast kan optreden. Als er na een zware stortbui flinke plassen water in de tuin blijven staan, hoeft dit niet direct een reden te zijn om een afwateringssysteem aan te leggen. Het wordt een ander verhaal wanneer de kruipruimte van uw woning regelmatig blank komt te staan of uw tuin bij de minste regenbui al drassig wordt. Op deze pagina gaan we in op de vraag wanneer drainage nodig is, welke vorm van drainage u het beste kunt kiezen en welke materialen u nodig heeft om de aanleg zelf te verzorgen.

Wanneer oppervlaktedrainage nodig?

U wilt natuurlijk het liefst optimaal gebruik maken van uw tuin, akker of een ander terrein. Eigenlijk heeft u pas drainage nodig wanneer water bij normale regenval moeizaam wegvloeit. Wateroverlast kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het gras van uw gazon minder snel groeit. Door gebruik te maken van drainage wordt de grond droger en warmt deze sneller op. Oppervlaktedrainage wordt het meest toegepast bij wateroverlast op een stuk grond. Voor overtollig water in de kelder of de kruipruimte is ringdrainage de beste oplossing. Op onze pagina over drainagesystemen vindt u meer uitleg over drainage en hoe het werkt.

Wanneer drainage nodig in tuin?

Alleen wanneer er regelmatig plassen water blijven staan is het nodig om drainage in uw tuin aan te leggen. Wateroverlast kan verschillende oorzaken hebben zoals harde grond met een compacte structuur waarin grondwater maar moeizaam wegzakt. Verder kan veel schaduw er ook voor zorgen dat het water minder snel verdampt. Bij WitWay vindt u alle materialen om zelf eenvoudig drainage aan te leggen, zoals drainagebuizen en drainage hulpstukken. Met een goede afwatering groeien uw bloemen en planten beter en houdt u zelf droge voeten.

Wanneer drainage nodig in paardenbak?

Op de vraag wanneer u drainage nodig heeft in uw paardenbak is het antwoord niet heel verschillend dan voor een tuin. Als er veel plassen zijn, is het raadzaam om een drainagesysteem aan te leggen. Om de paardenbak goed berijdbaar te houden is het verstandig om de buizen op een lage diepte aan te leggen van circa 40 cm. U dient ze evenwijdig te plaatsen met een maximale tussenafstand van 3 meter.

Wanneer ringdrainage nodig?

Bij regelmatige wateroverlast is het soms wel en soms niet nodig om voor ringdrainage te kiezen. Zakt het grondwaterpeil in uw tuin wel snel, terwijl er toch regenwater naar de kelder of kruipruimte lekt? Dan is het een goede oplossing om ringdrainage rond uw woning aan te leggen. Hiermee voert u alleen het overtollige water rond uw huis af. De drainageslangen worden als een beschermende ring om uw huis gelegd, vandaar de naam. Wordt de wateroverlast vooral veroorzaakt doordat er te veel plassen in uw tuin blijven staan? Dan adviseren wij u om gebruik te maken van oppervlaktedrainage. Voor beide bovenstaand beschreven vormen van drainage heeft WitWay alle materialen en hulpstukken op voorraad, zoals eindbuizen, taludgoten en klikmoffen. U bestelt deze voordelig via onze website.