België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Voordelen drainage

U profiteert van vele voordelen als u kiest voor drainage van uw tuin, paardenbak of landbouwgrond. Omdat drainagebuizen in de grond komen te liggen, nemen ze overtollig regenwater optimaal op en voeren dit weg naar een sloot, vijver of het riool. Natuurlijk is één van de grootste voordelen van drainage dat u wordt verlost van wateroverlast. De benodigde buizen en hulpstukken koopt u eenvoudig online bij WitWay!

Voordelen oppervlaktedrainage

Bent u benieuwd naar de voordelen van oppervlaktedrainage? Bij WitWay vertellen we u graag meer. Zo profiteert u vooral van de vele mogelijkheden die er zijn bij deze vorm van drainage. U kunt verschillende systemen aanleggen:

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Eén van de voordelen van enkelvoudige oppervlaktedrainage is dat dit systeem eenvoudig is om aan te leggen, aangezien u de buizen niet hoeft te koppelen. Dit is bij een samengesteld of visgraat drainagesysteem wél het geval. Deze laatste twee systemen hebben het voordeel dat ze voorzien zijn van één afvoerpunt, waardoor u ze eenvoudig kunt aansluiten op bijvoorbeeld een rioolbuis.

Voordelen ringdrainage

In tegenstelling tot oppervlaktedrainage legt u ringdrainage alleen rond uw woning. Om precies te zijn: als een ring om uw woning. Eén van de voordelen van ringdrainage is dat vocht in de kelder of kruipruimte van uw huis wordt verholpen. Het water blijft in uw woning staan, omdat het geen andere kant op kan. Zodra u drainageslangen aanlegt, geeft u het water een uitweg en stroomt het naar een zelfgekozen afvoer. Nog één van de voordelen van ringdrainage is dat het redelijk eenvoudig is om aan te leggen. De buizen komen rond uw woning te liggen en niet eronder. U hoeft dus niet de vloer te slopen of iets dergelijks.

Voordelen drainage omhulling

Bij WitWay kunt u kale buizen kopen, maar ook drainage met omhulling. De eerste variant is vooral geschikt om te gebruiken in zware kleigrond of bij drainage voor bomen. Wilt u echter meer weten over de voordelen van drainage met omhulling? Dan zit u goed bij WitWay! We geven u graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden. U vindt bij ons buizen met omhullingen van kokos en polypropyleen. Door dit ‘laagje’ dat om een drainagebuis heen zit wordt water beter opgenomen. Ook voorkomt de omhulling dat kleine gronddeeltjes terechtkomen in de buis. Bestel online en profiteer gelijk van de voordelen van drainage met omhulling!

Voordelen drainage aanleggen

Eén van de grootste voordelen van drainage zelf aanleggen is natuurlijk dat u er geld mee bespaart. Als u de klus door een hovenier of andere professional laat verzorgen, zit daar nou eenmaal een prijskaartje aan. We raden u echter wel aan om voor het graven van de sleuven - waar de drainagebuizen in komen te liggen - een sleuvengraver te huren. Eén van de voordelen van drainage aanleggen met deze machine is dat de grond zo min mogelijk beschadigd raakt. Wilt u weten hoe u deze klus zelf kunt klaren? Kijk dan eens op onze blog over drainage aanleggen.

Voordelen drainage materiaal

U profiteert van vele voordelen met ons drainage materiaal omdat dit van de hoogste kwaliteit is. Elke drainagebuis en drainage hulpstuk is KOMO gekeurd. Hierdoor weet u zeker dat het materiaal voldoet aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Bovendien gaan de buizen en hulpstukken die gemaakt zijn van polypropyleen maar liefst 50 jaar mee! We zetten hieronder kort de voordelen van ons drainage materiaal op een rijtje:

  • KOMO gekeurd
  • Hoogwaardig polypropyleen
  • Handig kliksysteem
  • Drainagebuizen zijn eenvoudig te zagen voor een systeem op maat

Bestel uw drainage materiaal bij WitWay. U profiteert van een scherpe prijs en een snelle levering van uw order!