België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Draadspanners

In het assortiment van WitWay vindt u alle soorten verbindingen en draadspanners van Gallagher en Pulsara. U kunt eenvoudig en voordelig al uw schrikdraadbenodigdheden bestellen in onze webwinkel. Zo is uw omheining altijd in topconditie.

Draadspanners

Voor het goed functioneren van uw afrastering is het belangrijk dat deze niet in contact staat met de begroeiing. Daarom is het essentieel dat het schrikdraad strak gespannen blijft staan, ook bij een harde wind. Door gebruik te maken van draadspanners kunt u uw draden goed strak spannen voor een perfecte stroomverbinding. Ons assortiment bestaat uit de volgende draadspanners:

Trekveer

Met behulp van een trekveer blijft uw schrikdraad bij warm en koud weer altijd strak en elastisch. De trekveer compenseert namelijk het spanningsverschil dat ontstaat bij temperatuurschommelingen. Wanneer u gebruik maakt van trekveren mag de paalafstand worden verdubbeld. Dit scheelt u aanzienlijk in de kosten. Daar komt bij dat de hoekpalen beter blijven staan waardoor u minder onderhoudswerk heeft aan uw afrastering. Doordat de trekveren gemaakt zijn van RVS, hebben de veren een gegarandeerde levensduur van 10 jaar. In de webwinkel van WitWay treft u 2 soorten trekveren. De ene is geschikt voor schrikdraad met een doorsnede van 1,6 mm en een maximale belasting van 85 kg. De andere trekveer is geschikt voor schrikdraad met een doorsnede van 2,5 mm en een maximale belasting van 200 kg. De trekveren kunnen worden ingezet bij omheiningen voor paarden, schapen, runderen, herten, en geiten.

Draadspanner

Voor het eenvoudig opspannen van uw schrikdraad kunt u tijdens of na het plaatsen van de omheining draadspanners monteren. Hiermee kunt u eenvoudig met een hendel de draadspanner aandraaien. De draadspanner kan worden gebruikt bij afrasteringen voor koeien, schapen, geiten, herten en paarden.

De meest populaire draadspanner is de gegalvaniseerde of groen gecoate draadspanner. Met behulp van deze draadspanner wordt het draad goed strak getrokken waardoor deze altijd recht hangt. Een draadspanner kan worden ingezet voor het spannen van schrikdraad, ijzerdraad en prikkeldraad. De draadspanner is leverbaar in vier formaten waarbij de grote draadspanners worden gebruikt voor dikker draad. De verzinkte draadspanner is verzinkt naar de norm NEN-EN-ISO 1461 en de gecoate draadspanner volgens de NEN 5254 norm. Voor iedere dikte spandraad is er een geschikte draadspanner verkrijgbaar.

Verkrijgbare maten draadspanners:

  • 95 mm
  • 100 mm
  • 120 mm
  • 130 mm

Gallagher roterende draadspanner

Met de roterende draadspanner van Gallagher kunt u eenvoudig en moeiteloos gealuminiseerd afrasteringsdraad of kunststof schrikdraad aanspannen. Dit brengt als voordeel dat u het schrikdraad niet af hoeft te knippen. Hierdoor behoudt u een perfecte stroomverbinding. Ook wanneer u achteraf het schrikdraad op wilt spannen kunt u dit heel eenvoudig doen. Tevens kunt u de draadspanner inzetten om gebroken schrikdraad te repareren.

Eindspanner Kit

Met de eindspanner Kit kunt u eenvoudig het EquiWire en High Tensile schrikdraad aanspannen met de bijgeleverde dop- of steeksleutel, of de spanner. Met de eindspanner kit wordt het knopen van schrikdraad overbodig. De eindspanner kit kan worden gebruikt in combinatie met alle Gallagher schrikdraadpalen. De eindspanner kit kan worden gebruikt voor omheiningen met runderen, schapen en wild.

Koordspanner

Door gebruik te maken van de koordspanner kunt u eenvoudig het schrikdraad spannen en ontspannen met behulp van de duimpal. De koordspanner kan worden gebruikt in combinatie met de rol hoekisolatoren en de S-isolatoren. Standaard wordt de koordspanner met een hoekisolator geleverd. U kunt de koordspanner gebruiken bij omheiningen met paarden en runderen.

Gebruik van draadspanners

De diverse draadspanners in ons assortiment kunt u gebruiken voor het op spanning zetten van uw spandraden in het gaashekwerk of het opspannen van de schrikdraden in uw omheining. Het voordeel hiervan is dat u een langere paalafstand kunt hanteren en het zorgt voor een langere levensduur van uw afrastering. U heeft met de draadspanners zowel in de zomer als de winter uw schrikdraden goed strak staan.

Koop uw draadspanners bij WitWay.nl en wees zeker van een strakke omheining!

Filters