België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Mantelbuis

Een mantelbuis is een flexibele buis met een gladde binnenkant en een geribbelde buitenkant waardoor telefoonkabels, elektriciteitsleidingen, een waterleiding of een gasleiding worden getrokken. In België wordt een mantelbuis een loze leiding genoemd.

 

Mantelbuis trekkoord

Deze buis heeft een grotere diameter dan de doorgevoerde leidingen zodat de leiding ongeschonden op zijn getrokken kan worden en vrij in deze buis kan werken. Door de mantelbuis kunnen gemakkelijk leidingen worden getrokken door deze met een trekkoord door de buis heen te trekken. Het trekkoord heeft een trekkracht van 30 kg. De mantelbuis is zeer eenvoudig te verwerken, ook bij lage temperaturen.

Mantelbuis 50 mm

Een mantelbuis wordt gebruikt als de leiding door een obstakel getrokken moet worden, zoals een fundering of een muur. Bij doorgangen van een buitenmuur is het verplicht een mantelbuis te plaatsen. 

Het is ook aan te raden een mantelbuis te gebruiken als u in de toekomst wellicht de leiding wilt kunnen vervangen, zonder dat bijvoorbeeld de tuin weer moet worden opgehaald of het obstakel moet worden verwijderd. De mantelbuis is geschikt om in beton te verwerken en in later stadium van de bouw de kabels en slangen erdoor te trekken met behulp van een trekdraad. Als de afstand die moet worden overbrugd meer dan 50 meter is, dan kunt u 2 rollen mantelbuis aan elkaar bevestigen door middel van een klikmof.

Een mantelbuis is gemaakt van Polyetheen (PE). De binnenkant van de mantelbuis is glad, zodat de leiding er gemakkelijk doorheen kan worden getrokken. De buitenkant is geribbeld, zodat beschadiging wordt voorkomen. 

Mantelbuis kopen

Welke leiding u ook wilt trekken en beschermen, wij hebben een passende mantelbuis voor u. Witway heeft een ruim assortiment aan mantelbuizen. Wij begrijpen dat u snel aan de slag wilt met uw klus en daarom beschikken we over een ruime voorraad. Als u vandaag bestelt, heeft u het de volgende werkdag in huis! Kunt u verder met uw klus!

Witway: Voor degenen die het gaan maken!