België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

WitWay
Klantenservice Momenteel gesloten
Blog
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC afvoerbuizen

Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Supersnelle levering
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering

PVC afvoerbuizen

PVC afvoerbuizen

Er zijn niet alleen PVC buizen nodig voor de aanvoer van water maar ook PVC afvoerbuizen waardoor het vuile water afgevoerd kan worden. Deze zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en maten. Bij Witway vindt u alles wat u nodig heeft voor een goede en veilige aanleg van uw riolering. Van hulpstukken als manchetten en moffen tot PVC afvoerbuizen en duikerbuizen.

PVC buizen maten

PVC buizen maten met een diameter variërend tussen de 32 mm tot en met 315 mm, die vindt u bij Witway en daardoor ook altijd de maat die u nodig heeft. Immers voor het aanleggen van een afvoer van het toilet heeft u een andere maat nodig dan voor die van de gootsteen. Verschillende mogelijke maten zijn:

  • 32 mm
  • 110 mm
  • 315 mm

De verschillende PVC buizen maten zijn ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld een gladde afvoerbuis of eentje die reeds voorzien is van een aangevormde manchet. Dat scheelt weer, omdat u geen losse aansluitmoffen of koppelingen met een lijmverbinding hoeft te gebruiken.

Soorten PVC buizen

Er zijn allerlei soorten PVC buizen verkrijgbaar bij Witway, zowel in gladde varianten als met manchetten of als in de vorm van dikwandige en dunwandige buizen, afvoerbuizen met manchet, dunwandige en dikwandige. Ook groene en bruine rioleringsbuizen zijn bij ons verkrijgbaar, iets wat steeds vaker door gemeenten wordt voorgeschreven zodat het regen en rioolwater van elkaar wordt gescheiden. Zo is het bij graafwerkzaamheden duidelijk of het om afvoer- of aanvoerwater gaat. Voor welke werkzaamheden u ze ook nodig heeft. Voor alle soorten PVC buizen bent u bij ons aan het juiste adres!

PVC buizen kopen

Bij Witway weet u zeker dat de PVC buizen die u gaat kopen van goede kwaliteit zijn. Voor zowel binnen als buitenriolering bent u bij ons aan het juiste adres! En het mooie is dat u uw bestelling snel in huis heeft, kunt u meteen aan de slag. Welke PVC buizen gaat u kopen?

Veelgestelde vragen

Welke maten PVC buizen zijn er?

PVC buizen zijn er in verschillende soorten en maten, de dikte varieert tussen de 32 en 315 mm. En de lengte bevindt zich doorgaans tussen de 1 en 6 meter. Deze verschillende maten hebben wij in ons assortiment, omdat er voor verschillende doeleinden verschillende PVC buizen nodig zijn. Wilt u bijvoorbeeld in huis een afvoer aanleggen voor de gootsteen, dan komt er al snel een PVC buis aan te pas.

Welke PVC buizen voor riolering?

De meest geschikte PVC buizen voor het aanleggen van riolering hebben een diameter van 110mm en worden veel gebruikt als toilet afvoer. Voor het afvoeren van hemelwater is dat 70 mm en voor overige toepassingen is dat doorgaans 40 mm. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen welke diameter PVC buis u nodig heeft. Een te kleine afvoerbuis zorgt voor verstopping en bij een te grote buis loopt het water niet goed weg.

Hoe lang is een lengte PVC buis?

Hoe lang de lengte is hangt helemaal af van het traject dat het buizensysteem moet afleggen. De standaard maten variëren tussen de 1 en 6 meter. Maar het is uiteraard mogelijk om de buizen aan elkaar te bevestigen. Ook hulpstukken en speciale lijm voor een goede verbinding tussen de verschillende buizen bestelt u in de webshop van Witway.

Wat is het verschil tussen SN4 en SN8 PVC buis?

Het verschil tussen een SN4 en een SN8 PVC buis zit hem in de stijfheidsklasse. De meeste PVC buizen die verkocht worden bevinden zich in de eerstgenoemde klasse. Deze zijn met name geschikt voor in en om woningen of bedrijfspanden. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden als duikerbuis. De SN8 PVC buizen worden voornamelijk voor industriële doeleinden gebruikt. Zodra er zwaar verkeer over de wegen met daaronder PVC buizen moet rijden, is het wenselijk dat de leidingen niet onder dit gewicht zullen bezwijken.

Waarom PVC buizen kopen bij WitWay?

PVC buizen kopen bij WitWay is een kwestie van bestellen en snel aan uw klus beginnen. Doordat wij met een grote, eigen voorraad werken kunnen wij doorgaans supersnel leveren. Bovendien staat onze klantenservice u graag te woord mocht u vragen of advies nodig hebben. Wij hebben een gigantisch groot assortiment dus een grote kans dat je vindt wat je zoekt.