België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Spaanplaatschroeven RVS Pozidrive

RVS spaanplaatschroeven zijn vervaardigd uit A2 roestvast staal, een corrosiebestendige staalsoort die geschikt is voor de meeste omgevingen. Dit betekent dat deze schroeven onder normale omstandigheden niet zullen roesten. Maar in agressievere omgevingen zoals zeeklimaten of industriële atmosferen kan oxidatie van de schroef wel optreden.

Voor welke soorten hout zijn spaanplaatschroeven geschikt?

Spaanplaatschroeven zijn veelzijdig en geschikt voor een verscheidenheid aan houtsoorten. Ze worden beschouwd als universele schroeven en zijn niet beperkt tot enkel gebruik in spaanplaten. Dankzij hun scherpe punt kunnen deze schroeven gemakkelijk het hout binnendringen, wat resulteert in minder benodigde druk tijdens het indraaien. Het is noodzakelijk om te melden dat spaanplaatschroeven niet geschikt zijn voor gebruik in hardhout. Voor toepassingen in hardhout wordt aanbevolen om sterkere schroeven, zoals vlonderschroeven te gebruiken.

Schroefkopmodel

Er bestaan diverse spaanplaatschroeven met verschillende koppen en aansluitingen. De meest voorkomende kop voor spaanplaatschroeven is de platverzonken kop. Deze kop zal zichzelf in het hout verzinken, waardoor de schroef gelijk ligt met het oppervlak en niet boven het hout uitsteekt. Daarnaast is er de bolkop spaanplaatschroef. Deze schroef heeft een bolle kop die boven het houtoppervlak uitkomt en dus niet volledig in het hout verdwijnt.

Welke schroefaansluiting heeft een spaanplaatschroef?

Er zijn twee veelgebruikte aansluitingen voor spaanplaatschroeven, namelijk de torx en pozidrive aansluitingen. De pozidrive aansluiting is de meest gangbare keuze en wordt al vele jaren veelvuldig gebruikt in spaanplaatschroeven. Aan de andere kant zijn de spaanplaatschroeven met torx aansluiting in recente jaren in populariteit toegenomen. De torx kop heeft de vorm van een ster en wordt door bouwvakkers gewaardeerd vanwege de verbeterde grip. Deze aansluiting is met name handig bij het werken met hardere houtsoorten.

Welke machine moet ik gebruiken voor deze schroef?
Voor het indraaien van spaanplaatschroeven in hout wordt het gebruik van een accu schroef-/boormachine geadviseerd. In het geval van langere schroeven wordt specifiek aanbevolen om een boormachine te gebruiken die twee standen ondersteunt. Hierdoor kunnen langere schroeven met een lager toerental in het hout worden gedraaid. Door het lagere toerental beschikt de boormachine over meer kracht, waardoor de kans op slippen over de schroefkop wordt verminderd. Dit maakt het proces efficiënter en helpt bij een stabiele bevestiging van de schroeven in het hout.

Filters