België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

RVS spaanplaatschroeven Torx

RVS spaanplaatschroeven zijn gemaakt van het zogenaamde A2 RVS. A2 RVS is een roestbestendige staalsoort voor de meeste omgevingen. Dit betekend dat deze schroeven niet zullen gaan oxideren in normale omstandigheden. In agressieve omgevingen zoals een zeeklimaat of industrieatmosfeer zal de schroef wel kunnen gaan oxideren.

Voor welke soorten hout zijn spaanplaatschroeven geschikt?

Spaanplaatschroeven zijn veelzijdig en geschikt voor diverse houtsoorten. Ze staan bekend als universele schroeven en zijn niet beperkt tot gebruik in spaanplaten. Dankzij hun scherpe punt dringen deze schroeven gemakkelijk het hout binnen, waardoor minder druk nodig is tijdens het indraaien. Het is echter belangrijk op te merken dat spaanplaatschroeven niet geschikt zijn voor gebruik in hardhout. Voor toepassingen in hardhout wordt geadviseerd om sterkere schroeven, zoals vlonderschroeven te gebruiken.

Schroefkopmodel

Er zijn verschillende soorten spaanplaatschroeven met verschillende koppen en aansluitingen. De meest gangbare kop van spaanplaatschroeven is de platverzonken kop. De platverzonken kop zal zichzelf in het hout verzinken waardoor de schroef niet boven het hout uitkomt. Ook is er de bolkop spaanplaatschroef. De bolkop spaanplaatschroef heeft een bolle kop die uit het hout komt. Deze valt dus niet helemaal weg in het hout.

Schroefaansluiting

Er zijn twee veelgebruikte aansluitingen bij spaanplaatschroeven. Dit zijn de torx en pozidrive aansluiting. Een pozidrive aansluiting is de meest gebruikte aansluiting. De spaanplaatschroeven pozidrive bestaan daarom ook al vele jaren. De spaanplaatschroeven torx zijn de laatste jaren steeds meer aan het opkomen. De torx kop heeft de vorm van een ster en biedt volgens bouwvakkers meer grip. Deze aansluiting is handig wanneer u in hardere houtsoorten wilt boren.

Welke machine moet ik gebruiken voor deze schroef?

Om spaanplaatschroeven in het hout te draaien adviseren wij een accu schroef-/boormachine. Voor langere schroeven adviseren wij een boormachine die in twee standen kan werken. Langere schroeven kan je dan met een laag toerental het hout in draaien. De boormachine heeft dan meer kracht en zal minder snel over de schroefkop heen draaien.

Filters