België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Hep2O buis op maat maken

Wilt u een waterleiding aanleggen met het Hep2O systeem? Dan is het ongetwijfeld nodig om de Hep2O buis op maat te maken passend voor uw klus. In deze blog leggen we u graag uit hoe u de Hep2O buis op maat kunt maken en wat u daarvoor nodig heeft. 

Benodigdheden:

Hep2O buis SmartPack 

De rollen met Hep2O buis zijn zorgvuldig verpakt als SmartPack. De SmartPack is een folie die ervoor zorgt dat uw Hep2O buis niet beschadigd raakt. Het is belangrijk om bij het vervoer de Hep2O buis in de SmartPack niet over de vloer te slepen. Ook de folie van de SmartPack kan kapot gaan, waardoor de Hep2O buis beschadigd kan raken. 

Als u een deel van de Hep2O SmartPack gebruikt, kunt u de Hep2O buis die u nog niet nodig heeft, in de rol laten zitten, waardoor deze Hep2O buis beschermd wordt door de folie van de SmartPack. 

Hep2O buis uit SmartPack halen 

U snijdt de binnenkant van de Hep2O buis SmartPack los met het wegwerp- veiligheidsmes dat bij de Hep2O buis SmartPack wordt geleverd. Elk ander mes kan de Hep2O buis beschadigen, zelfs al bij contact van de rol met de achterkant van een mes. 

Vervolgens trekt u de Hep2O buis van binnen uit de rol. Plaats altijd de beschermhuls terug op het einde van de Hep2O buis. Zo voorkomt u beschadiging en vervuiling van de Hep2O buis. 

Hep2O buis knippen

Allereerst meet u de benodigde aantal meter Hep2O buis op met een rolmaat. Daarna tekent u de benodigde lengte van de Hep2O buis af op de buis zelf met een permanent marker

Gebruik bij het knippen van de Hep2O buis een Hep2O pijpsnijder. Het is niet verstandig om een ijzerzaag te gebruiken. 

Knippen Hep2O buis
U plaatst de Hep2O buis in de bek van de Hep2O pijpsnijder en u oefent druk uit. Vervolgens draait u de Hep2O buis in de bek van het knipmes terwijl u druk blijft uitoefenen, totdat de snede rondom is voltooid. 

Daarna controleert u of het uiteinde van de Hep2O buis schoon is, haaks is afgesneden en geen bramen of oppervlaktebeschadigingen heeft. 

De Hep2O buis is nu gereed om te verbinden met een Hep2O koppeling. Hoe u een Hep2O koppeling monteert, leest u in de blog "Hep2O koppeling monteren". 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!