België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

verschil schrikdraad en schrikkoord

Een geleider is in een elektrische afrastering cruciaal. Als we het over een geleider van stroom in het weiland hebben, spreken we vaak over schrikdraad. Maar de term schrikdraad omvat in de praktijk verschillende soorten geleiders: (kunststof) schrikdraad, schrikkoord en schriklint. De overeenkomst is dat ze allemaal stroom geleiden. Maar er zijn duidelijk ook verschillen. Wat is nu het verschil tussen schrikdraad en schrikkoord? Wij leggen het je in deze blog graag uit. 

Verschil schrikdraad en schrikkoord dikte 

Het eerste verschil tussen schrikdraad en schrikkoord wat direct opvalt, is de dikte van de geleider. Een schrikdraad is verkrijgbaar in een dikte van 1,6 tot 3mm. Schrikkoord daarentegen heeft een dikte van 4 tot meer dan 6mm. 

Verschil schrikdraad en schrikkoord materiaal

Daarnaast is schrikdraad verkrijgbaar in 2 soorten, te weten:

  •  schrikdraad van metaal
  • kunststof schrikdraad

Schrikdraad van metaal is uitgevoerd in gealuminiseerd staaldraad. Het kunststof schrikdraad is een combinatie van nylon draden waar geleiders van RVS en/of veredeld meteaal en/of koper doorheen geweven zijn. 

Schrikkoord is ook een combinatie van nylon draden waar geleiders van RVS en/of veredeld meteaal en/of koper doorheen geweven zijn. Het verschil is dat de kern van kunststof draden dikker is, waardoor schrikkoord dikker is dan schrikdraad. 

Verschil schrikdraad en schrikkoord toepassing 

Ook in de toepassing is er een verschil tussen schrikdraad en schrikkoord. Zo wordt kunststof schrikdraad voornamelijk gebruikt voor tijdelijke afrasteringen en afrasteringen in de tuin. Schrikkoord wordt gebruikt voor zowel tijdelijke als (semi) permanente elektrische afrasteringen. Het metalen schrikdraad wordt alleen gebruikt voor permanente afrasteringen. 

Verschil schrikdraad en schrikkoord diersoorten

Ook is er een verschil in voor welke diersoorten de geleider geschikt is. Het kunststof schrikdraad wordt gebruikt voor schapen, geiten, runderen en kleine (huis)dieren. Blauw kunststof schrikdraad is geschikt voor het weren van wilde zwijnen en ander wild. 

Het metalen schrikdraad wordt gebruikt voor runderen, varkens, schapen, geiten en wild. 

Schrikkoord wordt toegepast bij paarden, runderen en wild. Bovendien is een voordeel van het schrikkoord dat het goed zichtbaar is voor de dieren.